Gentse Amateurtheaters

home_gezelschappenGAMA (of Gentse Amateurtheaters) is het overkoepelend orgaan voor meer dan 20 Gentse amateurtheaters.
Lees meer »
home_festivalGAMA organiseert om de twee jaar een theaterfestival voor de door het Gentse stadsbestuur erkende amateurtheater-gezelschappen.
Lees meer »
home_subsidieHet Gentse stadsbestuur kent jaarlijks een werkings- en huursubsidie toe aan de erkende Gentse amateurtheaters. GAMA ondersteunt haar leden bij het indienen van deze subsidiedossiers.
Lees meer »
.

Co-productie GAMA 2018!

Kalender

oktober 2019
mDwdvZZ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31    
« sep   nov »
 

Nieuws

9/5

Op 7, 8 en 9 juni om 20u in de Minardschouwburg : Claus’ bewerking van Midzomernachtsdroom van William Shankespeare, in een regie van Domien Vander Meiren door acteurs uit 11 verschillende amateurgezelschappen uit het Gentse. Organisatie : VZW GAMA Lees meer »

11/8

  Een bijgewerkt formulier voor subsidieaanvragen is nu beschikbaar! Je kan het terugvinden op de pagina Subsidie. Lees meer »

9/4

Wunderbaum zoekt zelfredzame burgers om mee te spelen in hun voorstelling met de toepasselijke titel WE DOEN HET WEL ZELF. Een muzikale voorstelling over de kracht en het risico van het eigen initiatief. 25, 26, 27 en 29 april 2017.  Lees meer »

21/2

Sinds oktober 2016 zijn de selecties gestart voor het THEATERFESTIVAL 2017, dat in het najaar zal plaats vinden in de Minardschouwburg. De jury gaat tot juni weer op zoek naar (maximum) zes interessante voorstellingen! Toneelverenigingen Ongehoordt (Alles uit de kast), Koeke 5 (De Doos), Iverige Jonckheyt (Gouden Handjes) en Klokke (Calendar Girls) kwamen reeds aan bod. […] Lees meer »

8/3

Op dinsdag 3 mei houden we onze algemene ledenvergadering. Hou zeker en vast deze datum vrij ! Meer info en uitnodiging met agenda volgt. Lees meer »

24/10

 VZW GAMA is het LANDJUWEELFESTIVAL heel erg genegen en mag van de organisatoren 10x 2 vrijkaarten wegschenken. Het enige wat je doen is een antwoord op volgende vraag sturen naar : Valerie.Rousseau@opendoek-vzw.be. Voor de hoeveelste keer wordt dit festival in Vlaanderen georganiseerd ? De eerste tien juiste antwoorden zullen gratis […] Lees meer »

15/10

Het Festival is voorbij, maar wie nog wil nagenieten kan hier nog enkele beelden bekijken van de afgelopen week: naar de Foto’s. Lees meer »

10/10

De auteursbeurs is wel degelijk in de NAMIDDAG gepland en NIET zoals eerder vermeld op deze website. Je kan de auteurs ontmoeten in de Minard vanaf 15u. Lees meer »

7/10
28/9

Hier krijg je alvast een voorsmaakje van de producties die binnenkort te zien zijn in de Minardschouwburg: GAMA-2015_trailer.mp4   Lees meer »

8/7

Klikken en reserveren: https://vooruit.ticketmatic.com/production.php?a=hwoQlHn7jVQ&p=nGsNPHDxXEE&s=9gbfhbh-zfo&l=nl   Lees meer »

26/6

Hier kan je al de kalender vinden van het Festival dat doorgaat van 7 oktober tem 11 oktober. Kom regelmatig terug, want wij vullen het programma regelmatig aan. Lees meer »

17/2

De tweede ronde met voorstellingen is begonnen. Lees meer »

5/1

Drie voorstellingen werden door de jury al bezocht. De volgende komen er aan in februari. Hou de theaterkalender in de gaten !   Lees meer »

13/11

De voorbereidingen van het amateurfestival 2015, dat zal plaats hebben begin oktober in de Minard, zijn volop gestart. Vanaf 21 november gaat de jury weer op zoek naar zes interessante voorstellingen. Lees meer »

22/9

Het Gentse Amateurtheaterfestival anno 2013 zit er op. Bekijk hier enkele sfeerfoto's. Lees meer »

3/9

Er zijn meer details beschikbaar over de repertoiredag van 21 september. In samenwerking met Opendoek organiseert GAMA tijdens het festival van het Amateurtheater de repertoiredag op zaterdag 21 september. Er zijn lezingen van Willem De Wolf, acteur en schrijver, en Wouter Hillaert, theaterrecensent en cultuurjournalist. Tijdens het Panelgesprek ‘eigen creatie’ […] Lees meer »

26/8

Tijdens het Amateurtheaterfestival (dinsdag 17 september t.e.m. zondag 22 september) krijg je niet alleen 7 mooie theatervoorstellingen te zien, maar kan je in de Minard ook terecht voor een heleboel randactiviteiten. Bekijk het programma van de randactiviteiten op onze festivalpagina. Hou de pagina in de gaten voor updates. Lees meer »

21/8

Over nauwelijks vier weken start het Amateurtheaterfestival, met 7 unieke theaterproducties in de Gentse Minardschouwburg. Vanaf nu kan je reserveren voor de voorstellingen. Wil je graag meerdere voorstellingen zien, dan zijn onze abonnementsformules zeker iets voor jou. Lees meer »

24/7

Naast een gloednieuwe website, willen we graag ook het Festival van het Amateurtoneel aankondigen. 7 producties staan op de planken van de Minard. Afspraak van dinsdag 17 september t.e.m. zondag 22 september. Meer informatie lees je op onze Festivalpagina. Lees meer »