Festival

Festival 2021: De week van de theaterrenaissance

Te lang al verlangden wij naar cultuur, theater, de geur van grime en het aroma van ‘there is no business like show business!’ Om nog maar te zwijgen van de lust naar een enthousiast publiek!

En jullie, dierbare toeschouwers, hebben jullie ons ook zo hard gemist? Ja, toch, durven we denken.

Welnu, haal uw hart op tussen 9 en 12 juni 2021. Gama vzw biedt 5 Gentse gezelschappen de kans om coronaproof de Minardscène te bespelen en een publiek te raken, te verblijden, te doen wenen, tranen te doen lachen, verstild te laten toekijken…

Hou u vast voor de week van de hergeboorte van het Gentse amateurtheater. En ontdek welke pareltjes we op u loslaten.

Programma

  • woensdag 9 juni 20:00u: Nut & Vermaak speelt Krot & Co
  • donderdag 10 juni 20:00u: La Barraca speelt Het Nijlpaard
  • vrijdag 11 juni 20:00u: Theater de WAANZIN (met Theater Krakeel en theater Trac) speelt BASH
  • zaterdag 12 juni 15:00u: Koeke10 speelt H20
  • zaterdag 12 juni 20:00u: Theater Hoger Streven speelt Is er een vrouw in de zaal?

Festival 2017

Bekijk het programma en de foto’s van de editie 2017, die plaats vond van dinsdag 3 oktober t.e.m. zondag 8 oktober.

Festival 2015

Bekijk het programma en de foto’s van de editie 2015, die plaats vond van woensdag 7 oktober t.e.m. zondag 11 oktober.

Festival 2013

Bekijk het programma en de foto’s van de editie 2013, die plaats vond van dinsdag 17 september t.e.m. zondag 22 september.

Historiek

Dit festival is een zeer oude traditie in de stad. De Gentse amateurkringen bespeelden tijdens de Gentse Feesten de stadsschouwburg. Iedere avond was er een andere amateurvoorstelling te zien. Halverwege de jaren tachtig kwam er sleet op het systeem. Te weinig kringen konden zich beschikbaar houden om tijdens de Gentse Feesten een voorstelling te spelen. Er kwamen groepen uit de hele provincie en de kwaliteit van het aangebodene liet op den duur echt te wensen over en de publieksopkomst was bedenkelijk. Samen met het Stadsbestuur werd naar een nieuwe formule gezocht. Gentse kringen moesten zich kandidaat stellen met een bepaalde productie. Een selectiejury ging rond en selecteerde belangwekkende voorstellingen die dan bij de aanvang van het nieuwe seizoen in een festivalformule werden opgevoerd. Ondanks wijzigingen in de formule werd het festival afgeschaft in 2018. In plaats daarvan organiseert GAMA tweejaarlijks een co-productie waaraan leden van alle aangesloten verenigingen kunnen deelnemen.

Reglement

downloadDownload het festivalreglement.